Lezersreacties

wisselgeld_vz
Wat een grappig en spannend boek is “Wisselgeld”. Ik ben op Zuid (Rotterdam) opgegroeid en herken de mentaliteit, de directheid, de schaamteloze eerlijkheid en de verschillende type mensen die – zoals in het echte leven – zo goed en kwaad als het gaat met elkaar moeten omgaan. Alsof het leven uit mijn jeugd in alle geuren en kleuren op sneltreinvaart voorbij komt.
En dat het geld van eigenaar wisselt – bedoeld en onbedoeld – met een einde…
Levensecht met heerlijke humor. Alsof ik niet voor niets daar ben opgegroeid, ik voel me een winnaar 😉
Superleuk!
 

– Ruud Roelofs

eenkwakgeld_vz
Heb de tweede helft van “Een Kwak Geld” in één dag uitgelezen op mijn ligstoel op vakantie. Kon het boek niet wegleggen, heb regelmatig moeten lachen en was nieuwsgierig naar de afloop.
Heel humoristisch geschreven: echt Rotterdams taalgebruik, grappige situaties voortkomend uit dagelijkse dingen en herkenbare types die je dagelijks tegenkomt.
Zo echt!
Zelfs het paard met zijn gedrag en menselijke trekjes is levensecht en geloofwaardig.
En het einde was verrassend en bevredigend en met humor en alle verhaallijnen komen bij elkaar!
 

– Sandra van Os

strakendwars_vz
“Strak & Dwars” is echt een spannend en humoristisch boek met hilarische scenes. Het is makkelijk leesbaar, ik heb veel hardop gelachen en de personages zie je zo voor je.
Mijn favoriete personage was Ricardo, de hiphopper, streetwise, creatief en lief 😉
Een schitterend einde. Een top aanrader!
 

– Inge Donkervoort

strakendwars_vz
Als filmfan vind ik “Strak & Dwars” een heerlijke lange buddyfilm in boekvorm. De humor tussen de yup en de hiphopper en de strijd die ze samen leveren tegen autoriteiten doen me denken aan Nick Nolte en Eddie Murphy in hun beste tijd.
De schrijfstijl is alsof er iemand op de barkruk naast je zit en moppen vertelt, steeds een opmaat dat je weet: hou je vast, hier komt weer iets!
En het verhaal eindigt met een geweldige meesterkraak in de klasse van Ocean’s Eleven!
Een kraak in tweeën… (of verklap ik nu iets?)
Heerrrrrrlijk.
 

— Dirk Baan

strakendwars_vz
wisselgeld_vz
eenkwakgeld_vz
“Een kwak geld”, “Wisselgeld” en “Strak & Dwars” heb ik met bijzonder veel plezier gelezen. Ik zeg gelezen, maar feitelijk heb ik ze verslonden. Ze zijn alle drie spannend en vol humor.
Ook was er soms het gevoel tussen fictie en realiteit in te hangen. Geweldig, zo levensecht. Volgens mijn vrouw zat ik tijdens het lezen constant met een glimlach op mijn gezicht.
Ik wacht vol spanning op boek nummer 4.
 

— Kees Aerts

eenkwakgeld_vz

Ik loop vanwege ziekte al 11 maanden ziekenhuis in en uit…
Arie, jij hebt me laten lachen!

— Mirjam

strakendwars_vz
wisselgeld_vz
eenkwakgeld_vz
Met enthousiasme ben ik begonnen aan de boekenreeks “Strak & Dwars”, “Wisselgeld” en “Een kwak geld” van Arie Visser. Het zijn alledrie spannende boeken die makkelijk weg lezen. De verhalen worden beeldend verteld en zitten vol vernuftige grapjes.
De grappige en realistische karakters slepen je mee het verhaal in waaruit je pas ontwaakt bij de laatste pagina. Het plot is vaak heel origineel. Kortom, jammer dat ik ze uit heb.
 
— Vera van der Meulen
wisselgeld_vz
Had eindelijk tijd om “Wisselgeld” te lezen. Helemaal met een glimlach gelezen, en af en toe echt in een deuk gelegen. De hoofdpersonen kun je zo op straat tegenkomen 😉
De Rotterdamse locaties en de bevolking superherkenbaar. En een verrassend eind… Wordt hopelijk vervolgd…?!
Complimenten voor de realistische en ongezouten manier van schrijven!
 
— Sandra van Os
wisselgeld_vz
Ik heb met veel plezier “Wisselgeld” gelezen. Echte page-turner, snelle en amusante passages. Extra leuk: herkenbare locaties en herkenbare personages (onder andere ikzelf in een bijrolletje) die iedereen uit zijn eigen leven kent 😉 .
Ik kan niet wachten op een vervolg. Idee voor locatie: Oud-Beijerland?
 
— Jan van de Hee (Heeren van Beijerland)
strakendwars_vz
wisselgeld_vz
eenkwakgeld_vz
Ik heb een hekel aan lezen en had de boeken al 5 maanden in huis. Een geschenk. In de vakantie dacht ik, toch ‘s een stukje lezen…
Heb ze alledrie achter elkaar uitgelezen. Praktical jokes, levensechte personages die ik als buschauffeur dagelijks tegenkom, happy ends…
Ik heb gesmuld.
 
— Ad Visser
(Ja, broer van de schrijver. Maar als je mij aan het lezen krijgt, vind ik dat wel een paar regels waard)
strakendwars_vz
wisselgeld_vz
eenkwakgeld_vz

De schrijver komt, net als ik, uit Barendrecht. Voor mij reden om de 3 boeken te kopen. Ik ben begonnen in “Strak & Dwars” en werd meteen zó geboeid dat ik het boek in een paar dagen heb uitgelezen.
Sterker, ik ben meteen verder gegaan met “Wisselgeld” en daarna met “Een kwak geld”.
De boeken zijn origineel en grappig – leuke verhaallijnen en spannende plots – en zó levendig geschreven, dat ik het gevoel had naar een leuke film te kijken. Van harte aanbevolen voor elke boekenfan (en niet-boekenfan)!

— Chris Jansen

strakendwars_vz
wisselgeld_vz

“Strak en Dwars” is een boek waar je in moet groeien. In het begin is het opletten wie wie is maar dan valt het kwartje en is het een boek om direct uit te lezen. Spanning en rotstreken onderling wisselen elkaar af en dat maakt het leuk en spannend tegelijk 😉

“Wisselgeld” was voor mij een boek om direct uit te lezen. Het zit vol met seksueel grappige dingen waar je je écht kan inleven… prachtig. En het verhaal “waar is de poen?” – waar het toch uiteindelijk om draait – blijft spannend tot de ontknoping !
Hartstikke lekker lezen. Super leuk alle twee.

“Een Kwak Geld” ga ik nu lezen 😉

— Carla van de Berg

strakendwars_vz
wisselgeld_vz
eenkwakgeld_vz

“Strak & Dwars” is erg boeiend. De hoofdpersonen maken veel mee. Kon het boek moeilijk wegleggen. Zelfs de kleine verhaallijnen – zoals Ricardo’s dochtertje en het liefdeslijntje met Maya – zijn mooi in balans. Jammer dat het uit is. Een goed verhaal!
(Ik ga zometeen de andere boeken bietsen bij een buurman die ze alle 3 heeft gekocht)

“Wisselgeld”. Een mooie voorkant, de verbinding met het verhaal. Het boek begint al heerlijk lachwekkend op de openingspagina. In 5 dagen uitgelezen, leest makkelijk. Wel veel seks 😉

“Een Kwak Geld”. Een paard ontvoeren voor losgeld – met alle bijkomende problemen – is hier wel heel lachwekkend. Met een verrassend en passend einde.
* Ik lees gemiddeld een boek per week; dit waren leuke boeken met een vrolijk, snelle schrijfstijl waarbij ik na lezing nog een gevoel van napret had.

— Rijntje

strakendwars_vz

“Strak en Dwars” is een vlot geschreven boek. Je komt vanaf het begin gelijk goed in het boek, en wilt het in één keer uitlezen. Veel humor, ik heb echt vaak in een deuk gelegen!
Ik kreeg sympathie voor de hoofdpersonen uit het boek. Er is goed over de verschillende karakters nagedacht en het is zo geschreven dat je alles voor je ziet als in een film.
Als echte Rotterdamse zijn meerdere locaties herkenbaar. Super! Er zit snelheid in de verhaallijnen, en daardoor is het boek uitermate geschikt om als speelfilm uit te brengen! En het boek heeft een Happy End…
P.S.
Heb nu ook “Wisselgeld” gekocht 😉

— Sandra van Os

strakendwars_vz

“Strak & Dwars” is lekker herkenbaar en ongezouten Rotterdams. Verrassende verhalen over levensechte mensen met hun eigen strijd voor een mooie toekomst. Avontuurlijk vanuit een wereld waarin rijk zomaar ineens arm wordt en andersom. Heel raak in de context van de harde maatschappij van vandaag de dag.

— Jack Roozendaal

strakendwars_vz
wisselgeld_vz
eenkwakgeld_vz

“Strak en dwars” is een geweldig leuk boek. Moest veel lachen, om die yup en die hiphopfiguur. En heel leuk met die straten die ik allemaal ken in Rotterdam. Een vermakelijk en spannend verhaal, vooral met die kraak aan het einde.

“Wisselgeld”. Ik ben niet zo van dat vrije en die blowtjes. Ik ben 73. Heb wel een paar keer hard gelachen.

“Een Kwak Geld” was lachwekkend van de eerste tot de laatste pagina. Heel goed omschreven is ook het verschil in leeftijd en levenservaring van de verschillende personages. Ben benieuwd naar een nieuw verhaal met die Danny, wat die dan uitvreet…

Ik lees 50-70 boeken per jaar, dit waren wel de grappigste. Eigenlijk moeten meer schrijvers zo’n randje humor in hun boeken doen.

— Bep Nolen